Provinciaal kampioenschap Vlaams- Brabant

Het provinciaal kampioenschap ging van start met de U15. In deze leeftijdsgroep hadden we vijf judoka’s die meestreden om een medaille. Moira Cannaerts (-40kg) mocht starten. In haar eerste kamp komt ze in de eerste minuut voor te staan met yuko en maakt ze het af op de grond met houdgreep. In de tweede kamp komt ze tegenover de latere provinciaal kampioene te staan waar ze verliest met ippon. In de kamp voor het brons herpakt Moira zich waardoor ze met een bronzen medaille naar huis mag.
In de -42kg hebben we twee judoka’s, Joos Bosmans en Jelle Rondas. Voor Jelle is dit de eerste keer dat hij meedoet aan een wedstrijd. Hij heeft niet zo veel geluk met zijn loting en verliest jammer genoeg zijn kampen tegen de latere nummer 1 en 3 maar heeft wel mooie judo laten zien. Joos verliest zijn eerste kamp waardoor hij in de herkansingen terecht komt. In deze herkansingen wint hij zijn kamp met ippon. Helaas verliest hij de kamp voor het brons en komt op een mooie 5de plaats te staan.

De -46kg is ook goed vertegenwoordigd. Hier vechten Nick Galle en William Van Dingenen mee. Nick legt een vlekkeloos parkoer af en wint alles met ippon tot hij in de halve finale tegenover de latere provinciaal kampioen staat. Deze kamp verliest Nick waardoor hij voor het brons moet vechten. William verliest zijn eerste kamp met ippon waardoor hij naar de herkansingen wordt doorverwezen. Hier wint hij 2 kampen en mag hij voor het brons kampen. Jammer genoeg moeten Nick en William tegen elkaar vechten voor brons. Nick trekt hier aan het langste eind en wordt 3de. William strandt op een 5de plaats.

Na de U15 mochten onze 6 jongens van de U18 vechten.
Onze lichtgewicht Tibo van Deuren (-46kg) heeft nog niet zo veel ervaring met wedstrijden maar wint zijn eerste kamp wel op een prachtige manier! Later verliest hij 2 kampen waardoor hij op de 3de plaats komt te staan en mee mag naar het Vlaams Kampioenschap.
Een tweede lichtgewicht is Maarten Putteneers (-55kg). Maarten wint zijn eerste kamp met wurging maar komt dan tegen Jorre te staan (internationale judoka) hier kan hij 37 seconden blijven recht staan maar wordt dan gewurgd. Voor de derde plaats vecht Maarten zeer goed en weet het brons naar zicht toe te trekken.
In de -66kg hebben we drie judoka’s: Simon Putteneers, Stijn Lomaerts en Tim ’T joncke. Simon start tegen Arno. Beide judoka’s zijn elkaar waard maar helaas verliest Simon. Arno komt later tegen de provinciaal kampioen uit waar hij op zijn beurt tegen verliest. Hierdoor krijgt Simon geen herkansing. Met een betere loting had er zeker meer ingezeten voor Simon. Stijn is onze volgende judoka die moet vechten in deze poule. Ook hij verliest zijn eerste kamp maar mag wel herkansen. In de herkansingen vecht hij goed maar zijn tegenstander is net iets te sterk. Onze laatste judoka in deze categorie is Tim. Tim vecht voor de allereerste keer mee op tornooi en laat zien wat hij waard is! Hij wint zijn eerste kamp met ippon. Zijn tweede kamp staat hij voor en is de betere in deze kamp. Helaas grijpt Tim onder de gordel waardoor hij uitsluiting krijgt voor de kamp. Vermits ze in deze categorie met 16 judoka’s zijn heeft Tim een lange weg af te leggen in de herkansingen. Hij wint zijn 3 kampen met telkens weer opnieuw prachtige ippon’s. Tim mag met een bronzen medaille huiswaarts keren.
Als laatste in de U18 hebben we Dries. Ook Dries doet voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Een beetje onwennig start hij aan zijn tornooi. Hij vecht goed en maakt het zijn tegenstanders niet makkelijk maar moet toch de meerdere erkennen in de andere jongens van zijn poule. Dries strand op de 5de plaats.
Als laatste leeftijdscategorie hebben we U21. Hier hebben we 3 deelnemers van onze club.
Samuel Van Dingenen zit in de -55kg en is als enige in zijn categorie waardoor hij provinciaal kampioen wordt.
In de -66 kg hebben we Xavier Dumoulin. Hij zit in een poule van 5 judoka’s. Zijn eerste kamp wint hij met een prachtige ippon. Ook zijn tweede kamp wint hij binnen de 30 seconden door een mooie juji gatame. Bij zijn 3de kamp staat hij voor met wazari en lijkt hij de kamp te gaan winnen. Helaas dacht zijn tegenstander daar anders over en kan deze Xavier smijten met een flitsende worp. In de 4de kamp is Xavier extra op zijn hoede en wint hij met twee wazari’s. Xavier eindigt op een 2de plaats.
Lars (-73kg) heeft een mindere dag en verliest zijn eerste kamp met ippon. Voor de derde plaats lijkt hij de kamp onder controle te hebben maar moet het brons toch voor zijn tegenstander laten waardoor hij op een 5de plaats terecht komt.
In Vlaams Brabant behaalde onze club
1 x goud
1x zilver
5x brons
Proficiat aan al onze judoka’s!