Interclub dag 2, Gent

Na een tevreden eerste dag van de interclub in Sint-Truiden, trokken we opnieuw onze kimono’s aan om in Gent te vechten.
We begonnen tegen Duffel. Dennis beet de spits af en moest het lastige kamp helemaal uitvechten, om uiteindelijk net voor de Golden Score te verliezen… Dan was het de beurt aan zijn broer, Sam, die goed stand hield, maar uiteindelijk ook verloor. Dan was het de beurt aan Alex, die voor onze club de eerste overwinning binnenhaalde, en meteen daarna volgde Joeri zijn voorbeeld! Uiteindelijk verloor Xavier nog, na een wedstrijd waar hij zeer mooi judo liet zien! Jammer genoeg met 2-4 verloren…
Na even uitgerust te hebben, waren we klaar om de tweede reeks aan te vangen tegen Berlare. Hier hebben Nils, Lars, Raoul, Dennis, Tim en Alex laten zien dat we ons als club niet gemakkelijk laten verslaan, maar uiteindelijk hadden we alles verloren (0-6). Berlare werd kampioen van heel het tornooi, dus dat is een beetje begrijpelijk.
Tijd voor de derde reeks tegen Schoten. Joeri haalde al snel de eerste overwinning voor onze club en meteen zijn 10e shiai-punt! Hij kan beginnen oefenen voor 1e dan! Dan was het de beurt aan Xavier, wiens tegenstander een beetje sterker was. Xavier verloor… Dan is het de beurt aan zijn broer, Raoul. Na een paar mooi geprobeerde ushi mata’s blijkt er uiteindelijk toch eentje te lukken en behaalt hij de overwinning! Dennis volgt het voorbeeld en wint ook! Sam en Alex willen niet onder doen, en ook zij winnen hun kampen. Resultaat: 5-1 gewonnen!
Na eindelijk weer een reeks te hebben gewonnen, zijn we helemaal klaar voor het laatste gevecht tegen Boechout! Nils bijt de spits af en haalt meteen de eerste overwinning binnen. Tweede aan de beurt is Lars, maar door eventjes onoplettendheid helemaal in het begin, werd hij geworpen met een ushi mata. Dan is zijn broer, Robin, aan de beurt, die nipt verliest. Hij heeft zeker laten zien wat hij kon! Dan is het de beurt aan Tim, die zo gebrand was op zijn laatste shiai-puntje… En blij dat hij was na het behalen van een mooie ippon! Hij mag samen met Joeri gaan oefenen! Alex had geen tegenstander, dus was die overwinning ook makkelijk binnengehaald. Als laatste was Dennis aan de beurt, die tegen een veel zwaardere tegenstander moest vechten en verloor, jammer genoeg. Resultaat: 3-3 gelijk!

Uiteindelijk is onze club 4e geëindigd van de 9 clubs die in onze klasse deelnamen. Net geen podiumplaats dus, maar we zijn zeer tevreden met ons resultaat!!!

Amelie pakt goud op BK

IMG_7834IMG_7837IMG_7850